Νοέμβριος 2014

Μύθοι & αλήθειες για την προστασία του Η/Υ.

Ένα απο τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι οι ιοί, οι οποίοι πολλές φορές είναι υπαίτιοι για ζημιές ή ακόμα και καταστροφές υπολογιστών.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί οι ιοί που κυκλοφορούν σήμερα είναι τελείως διαφορετικοί απο όσους είχαμε συναντήσει στο παρελθόν. Γι’αυτό είναι πολύ βασικό να κατανοήσουμε τις διαφορές που έχουν προκύψει στους σημερινούς ιούς, των οποίων η μορφή δεν έχει καμμία σχέση με την προηγούμενη.

Tags: 

Νέο gadget για ονειρεμένο...ύπνο!

Για όλους εσάς που αντιμετωπίζετε προβληματάκια ύπνου επειδή σας ενοχλούν οι εξωτερικοί ήχοι και σας αποσυντονίζουν, το επόμενο gadget θα σας κάνει να κοιμηθείτε ξανά σαν πουλάκια.

Μέχρι τώρα, εαν θέλαμε να αποφύγουμε τους ενοχλητικούς εξωτερικούς ήχους, καταφεύγαμε συνήθως στις κλασσικές ωτασπίδες, οι οποίες, αν και χρήσιμες, δεν είναι πολύ άνετες, συν του ότι ναι μεν κοιμάσαι αλλά δεν ακούς και άλλους ήχους, όπως για παράδειγμα το ξυπνητήρι ή κάποιο σοβαρό τηλεφώνημα.

Tags: 

Έρχεται το νέο Viber.

Μία ανανεωμένη έκδοση του Viber, με πολλές αλλαγές τόσο στην εμφάνιση, όσο και στη λειτουργία του, βγαίνει σε κυκλοφορία και είμαστε σίγουροι πως, όλοι όσοι είστε ήδη χρήστες της εφαρμογής, θα εκπλαγείτε ευχάριστα.

Η νέα αναβάθμιση της δημοφιλούς εφαρμογής Viber φέρνει τη λειτουργία των δημόσιων chats.

Οι χρήστες Android ή iOS συσκευών μπορούν πλέον να κατεβάσουν τη νέα έκδοση του Viber η οποία εκτός από τις μικρές αλλαγές και διορθώσεις στην εμφάνιση, έχει και ένα νέο εικονίδιο στο μενού το οποίο προβάλει δημόσιες συνομιλίες χρηστών.

Tags: 

Επαναστατικό gadget για online αγορές ρούχων.

Μία νέα επιχείριση που ακούει στο όνομα LikeAGlove, υπόσχεται να φέρει τα πάνω κάτω στη διαδικτυακή αγορά ρούχων, με ένα gadget που σίγουρα θα σας εκπλήξει.

Με τον καιρό, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν το ίντερνετ ως τον γρηγορότερο και καλύτερο τρόπο να αγοράσουν ρούχα, χωρίς να αφήσουν την άνεση του σπιτιού τους. Αυτό είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικό, ειδικά όταν ο ελεύθερος χρόνος είναι ιδιαίτερα περιορισμένος και η ανάγκη να κάτσουμε λιγάκι παραπάνω στο σπίτι, μοιάζει πλέον επιτακτική.

Tags: 

Xoo Belt: Η ζώνη-φορτιστής.

Το επόμενο gadget είναι ιδανικό για τους ιδιαίτερα πολυάσχολους, που βρίσκονται διαρκώς στο δρόμο και πολλές φορές έχουν την ατυχία να μείνουν απο μπαταρία στο κινητό, τη στιγμή που χρειάζονται περισσότερο.

Σε αυτό έρχεται να δώσει λύση η εταιρεία Nifty, η οποία κατασκεύασε την πρώτη ζώνη-φορτιστή. Πρόκειται για μία κανονική ζώνη, η οποία όμως δεν αρκείται στο να στηρίζει το παντελόνι σας, αλλά μπορεί αν φανεί σωτήρια, αφού διαθέτει την ικανότητα να λειτουργεί και σαν φορτιστής για το smartphone σας.

Tags: 

Νέα μορφή στο Powerpoint.

Νέα μορφή φαίνεται να παίρνει το γνωστό σε όλους Powerpoint, αφού η Microsoft προχώρησε στην έκδοση μίας νέας και φρέσκιας εκδοχής, η οποία θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο δουλεύαμε τόσα χρόνια.

Η νέα αυτή εφαρμογή ονομάζεται Microsoft Sway και ένα απο τα κυριότερα χαρακτηριστικά του είναι πως δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να ανεβάζει και να μεταφέρει φωτογραφίες κατευθείαν απο το λογαριασμό του στο Facebook, το Τwitter, το Youtube και οπιοδήποτε cloud storage. Η λειτουργία θα γίνεται είτε μέσω web browser, είτε μέσω εφαρμογής για κινητό.

Tags: 

Beam Messenger: Η εφαρμογή που σε «δίνει» στεγνά.

Μέχρι τώρα, όσον αφόρα τα γραπτά μηνύματα, οι χρήστες είχαν τη δυνατότητα να βλέπουν κατευθείαν το μήνυμα, εφόσον είχε σταλεί, είτε το ότι ο άλλος χρήστης αυτή τη στιγμή πληκτρολογεί, χωρίς όμως να ξέρουμε τί γράφει.

Μία νέα εφαρμογή, η οποία έχει σκοπό να πλησιάσει και να προσομειώσει όσο το δυνατόν καλύτερα την προφορική επικοινωνία, έρχεται για να ταράξει τα νερά. Το όνομα της είναι Beam Messenger και σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες εφαρμογές του είδους, μας δίνει τη δυνατότητα να βλέπουμε, σε πραγματικό χρόνο, τί ακριβώς μας γράφει ο συνομιλητής μας, γράμμα προς γράμμα.

Tags: 

Έρχονται τα πρώτα «έξυπνα» κοσμήματα.

Μπορεί με την πρώτη ματιά να σας ξεγελάσουν, καθώς το σχέδιο δεν μπορεί με τίποτα να σας προιδεάσει περί τίνος πρόκειται. Η αλήθεια όμως είναι πως αυτά τα-φαινομενικά απλά, σκουλαρίκια διαθέτουν μία σειρά απο αισθητήρες ειδικά σχεδιασμένους για να παρακολουθούν και να «προσέχουν» την υγεία του ανθρώπου που τα φοράει.

Μπορούν να μεταδώσουν δεδομένα στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη μέσω Bluetooth 4.0 σε iOS και Android συσκευές, ενώ «ανιχνεύουν» τον καρδιακό παλμό, τις θερμίδες και τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού.

Tags: 

Συσκευή που...παλαιώνει κρασί!

Είναι γνωστό πως ορισμένοι λάτρεις και γνώστες του καλού κρασιού δεν διστάζουν πολλές φορές να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη προκειμένου να αποκτήσουν ένα παλιό και σπάνιο μπουκάλι.

Ριζοσπαστική αλλαγή έρχεται να φέρει ένα νέο gadget,το οποίο είνα στη θέση να μετατρέψει και το πιο φτηνό κρασί σε εκλεπτυσμένη γεύση, επιταχύνοντας τη διαδικασία της ωρίμανσης και της παλαίωσης.

Tags: 

Η Microsoft έκλεισε κενό ασφαλείας 19 χρόνων!

Κάλλιο αργά παρά, λέει το λαϊκό ρητό και καθώς φαίνεται, αυτό ακριβώς σκέφτηκε και η Microsoft, η οποία προχώρησε στην επίλυση ενός προβλήματος, το οποία υπήρχε την εποχή που εκδόθηκαν τα Windows 98.

Για 19 όλόκληρα χρόνια, το πρόβλημα παρέμενε άλυτο, με τους ειδικούς να πονοκεφαλιάζονται για να βρυν επιτέλους μία λύση. Πρόκειται για ένα κενό ασφαλείας στο λογισμικό, ένα σφάλμα το οποίο κλήθηκαν να διορθώσουν ερευνητές της IBM, οι οποίοι συνεργάστηκα στενά με την Microsoft, προκειμένου να διορθωθεί.

Tags: 

Σελίδες