Ιανουάριος 2015

Ταξί χωρίς οδηγούς...

Μια νέα μόδα έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά στην Σινγκαπούτη και το Χόνγκ Κόνγκ.
Εφαρμοσμένη ρομποτική τεχνολογία μέσω δορυφορικής κάμερας και gps κάνουν τα ταξί στις δυο αυτές χώρες να πηγαίνουν χωρίς οδηγούς. Μπαίνετε στο ταξί πληκτρολογείτε τη διεύθυνση σε μια οθόνη touch που βρίσκεται προσαρμοσμένη στα πίσω καθίσματα και απολαμβάνετε τη διαδρομή χωρίς την παρουσία του ταξιτζή...

Tags: 

Το μέλλον μέσα απο τα «μάτια» της Microsoft.

Η εταιρεία- κολοσσός, Microsoft, πειραματίζεται εδώ και αρκετά χρόνια με τη δημιουργία ολογραμμάτων και τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας, όπως είναι για παράδειγμα το RoomAlive και το SurroundWeb .

Αυτή τη φορά όμως πραγματικά εντυπωσίασε τους καταναλωτές, με τη δημιουργία μίας ολοκληρωμένης πλατφόρμα Augmented Reality, η οποία συνοδεύεται και απο headset εικονικής πραγματικότητας.

Tags: 

Μετατρέψτε το κινητό σας σε...κάμερα ασφαλείας.

Μία νέα εφαρμογή έκανε το ντεμπούτο της και ήδη γνωρίζει μεγάλη επιτυχία σε Αγγλία και Αμερική.

Πρόκειται για ένα σύστημα παρακολούθησης, το οποίο λειτουργεί αποκλειστικά μέσα απο το smartphone σας. To νέο αυτό app ονομάζεται Manything και σκοπός του είναι να ενισχύσει την ασφάλεια του σπιτιού σας, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάμερες ασφαλείας παντού, τις οποίες οι κακοποιοί πλέον αναγνωρίζουν και φροντίζουν να τις αποφύγουν.

Tags: 

Και ο χειρότερος κωδικός είναι....!

Ενώ κάποιος θα πίστευε το αντίθετο, ολοένα και περισσότεροι χρήστες δείχνουν να έχουν απόλυτη έλλειψη φαντασίας ή ακόμα και να αδιαφορούν πλήρως για την ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων όσον αφορά το διαδίκτυο.

Για τέταρτη συνεχόμενη φορά, στην κορυφή της λίστας των χειρότερων passwords, βρίσκεται το «123456», ενώ την δεύτερη θέση καταλαμβάνει περήφανα το διόλου ευφάνταστο «password», σύμφωνα με τα όσα εξέδωσε η αμερικάνικη εταιρεία SplashData.

Tags: 

Γνωρίστε το μοναδικό «Mouse-Box».

Μπορεί τα τελευταία χρόνια η προτίμηση των καταναλωτών να περιορίζεται στα tablets και στα smartphones, αφήνοντας έτσι στο περιθώριο τους επιτραπε΄ζιους υπολογιστές, ωστόσο οι ειδικοί του χώρου υποστηρίζουν πως τα desktop PC΄s θα κάνουν την δυναμική επανεμφάνιση τους και θα έρθουν μία και καλή στο προσκήνιο.

Σε αυτό θέλησε να βάλει ένα λιθαράκι και μία startup εταιρεία απο την Πολωνία, η οποία δημιούργησε ένα μοναδικό gadget, το οποίο σίγουρα θα σας αφήσει άφωνους. Πρόκειται για έναν υπολογιστή μέσα σε ένα ποντίκι!

Tags: 

Νέο app για VIP καταστάσεις.

Μία νέα εφαρμογή, η οποία διαθέτει πληροφορίες για τις πολυτελείς αίθουσες αναμονής σε αεροδρόμια ανά τον κόσμο, για όλους τους ενδιαφερόμενους χρήστες «έξυπνων» τηλεφώνων, οι οποίοι ταξιδεύουν συχνά και η πολυτέλεια και η άνεση είναι λέξεις που τους χαρακτηρίζουν.

Tags: 

Συσκευή επιτρέπει σε κωφούς να ακούνε με τη...γλώσσα.

Μία νέα και άκρως πρωτοποριακή συσκευή έκανε την εμφάνιση της και σίγουρα έρχεται για να αλλάξει τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Μέχρι τώρα, ο ιδανικότερος τρόπος για να μπορέσουν κωφοί ασθενείς να αποκτήσουν ξανά την ακοή τους ήταν τα κοχλιακά εμφυτεύματα, τα οποία έχουν σημειώσει μεγάλο ποσοστό επιτυχίας στο να αποκαταστήσουν την ακοή κωφών ασθενών, δεν παύουν όμως να είναι μία επεμβατική διαδικασία, η οποία δεν ενδείκνυται για όλους τους ασθενείς.

Tags: 

«RunPee»: Η απόλυτη εφαρμογή για ταινιόφιλους.

Μία νέα εφαρμογή έκανε το ντεμπούτο της και έρχεται για να δώσει λύση στο αιώνιο πρόβλημα που έχουμε αντιμετωπίσει όλοι όσοι απολαμβάνουμε να πηγαίνουμε στον κινηματογράφο, καθώς μας ενημερώνει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή κατά τη διάρκεια της ταινίας για να μπορέσουμε να επισκεφτούμε την τουαλέτα, χωρίς όμως να χάσουμε κάποια κρίσιμη σκηνή.

Tags: 

Ανακαλεί καλώδια η Lenovo.

Στην ανάκληση και αντικατάσταση καλωδίων τροφοδοσίας τύπου LS-15 για notebooks Lenovo και Ideapad προχωράει η εταιρεία Lenovo Technology B.V, μέσω του υποκαταστήματός της στην Ελλάδα και σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας. Το πρόγραμμα ανάκλησης πραγματοποιείται καθώς υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης και, σε σπάνιες περιπτώσεις, ανάφλεξης του καλωδίου.

Τα επηρεαζόμενα καλώδια τροφοδοσίας διανεμήθηκαν παγκοσμίως μεταξύ Φεβρουαρίου 2011 και Ιουνίου 2012 με τα κάτωθι μοντέλα notebooks (για την Ελλάδα):

Όνομα Μοντέλο

Tags: 

Στα μαγαζιά σε λίγο καιρό η «έξυπνη» βαλίτσα».

Δυναμική είσοδο στην αγορά αναμένεται να κάνει η νέα αυτή εφεύρεση, η οποία υπόσχεται να αλλάξει τις ταξιδιωτικές μας εμπειρίες, αφού πρόκειται για μία άκρως καινοτόμα βαλίτσα, η οποία θα μας επιτρέπει να φορτίζουμε το κινητό μας, θα ελέγχει μόνη της αν έχει υπερβεί το όριο του βάρους και θα μας ενημερώνει αν έχει επιβιβαστεί κανονικά στο αεροπλάνο.

Tags: 

Σελίδες